Når du skal fælde et træ, er det vigtigt at du gør det rigtigt. Det kan være farligt at fælde et træ, og hvis man gør det i et bebygget område, kan man hurtigt komme til at ødelægge et skur, et legehus eller i værste fald taget på sit eget hus.

Start med at gøre plads

Før du begynder at skære i det træ der skal fældes, så skal du sørge for, at der er plads nok til at det kan væltes. Derfor skal du så vidt muligt måle op, så træt kan være der i længden. Derudover skal du sikre dig, at der er plads til alle træet grene, så det kan vælte sikkert.

Skær for

Efter du har sikret dig, at der er plads til træet i længden og bredden, så kan du begynde at skære for. Det gøres ved at lave en “trekant” i stammen, som indikerer hvilken vej træet skal vælte. Her er det vigtigt ikke at skære for dybt ind, så træet vælter med det samme.

Brug et reb

For at sikre, at træet vælter i den retning, som du ønsker. Så kan det være en god idé at bruge et reb og nogle stærke mænd. Med et reb og nogle til at trække i det, kan I trække træet i den retning, som i ønsker det skal vælte.

Skær det over

Med forberedelserne på plads, så kan i begynde at skære stammen helt over. Her er det vigtigt at alle er opmærksomme på, at det er nu det sker, så ingen er uopmærksomme og parate, hvis træet vælter i den forkerte retning.

Med ovenstående trin er du godt på vej til at få fældet et træ gnidningsfrit, hvis det lyder for kompliceret, eller du vil slippe for besværet, så kan du finde professionel hjælp ved et firma som https://www.traeplejedanmark.dk/. Her tilbyder de blandt andet træfældning.