Det kan næsten ikke undgås, hvis man har et fyr, der kører på træpiller, at man kommer til at miste nogle træpiller hist og her.

Sådan noget kan ske ved, at man skovler dem op i løsøre, og så kommer man til at se, at der falder nogle fra og ned på underlaget.

Derfor foretrækker de fleste da også at få deres træpiller i sække, så man kan undgå mest muligt spild, så man da ikke ligefrem skal hen at kalkulere med, at der kommer til at forsvinde nogle træpiller nok til, at noget af betalingen på træpillerne er spildte, fordi de ganske enkelt forsvinder.

Men selv i sække er man ikke sikret mod spild, for er man virkelig uheldig, så går der hul på dem i større eller mindre omfang, hvilket især sker, hvis sækkene ligger på træpaller, og sækkene lige får fat i en knast, som man hiver dem op.

Faktisk kan det næsten ikke undgås, at man på et tidspunk oplever, at pillerne falder ud af posen.

Så er det bare med at stille sække ned enten på hullet, hvis det er i bunden, eller vende sækken op med hullet, så træpillerne ikke falder mere ud end nødvendigt.

Angående de træpiller, som man så alligevel oplever falder ud på underlaget, så handler det om at tage besyv af, om man gider bruge tid på at finde dem.

Falder de ud på en gårdsplads med grus på, så er det spild af tid at lede efter dem, medmindre de ligefrem ligger i store bunker.

Falder de ud indendørs på en glat underlag, så kan man forsøge at feje dem op med en fejebakken og smide dem op i fyret, men der vil altid være nogle, som man ikke finder.

Man kan støvsuge dem op, men har man ikke ligefrem reserveret en støvsuger til det arbejde, så er de også lige til at afskrive.