Når du skal flytte i en ny bolig, vil din første tanke måske være, at du skal købe en bolig. Der har du mulighed for at sætte dit eget præg og kan få det, som du vil have det. Men der er dog mange situationer, hvor det kan være en god ide for dig, at du overvejer en lejebolig. Dem kommer vi ind på her. Vi har fået inspiration fra Nørresundby Boligselskab, en boligforening i Rebild og omegn. De har derfor godt styr på fordelene ved en lejebolig. 

Først og fremmest er der den fordel, at du ikke selv skal stå for vedligeholdelsen af boligen. Når du bor i dit eget hus, skal du enten selv stå for vedligeholdelsen eller betale dig fra det. I en lejebolig kan du ringe til viceværten, hvis der er noget galt. Det kan for eksempel være en stor fordel for dig, hvis du har små børn og derfor ikke har så meget tid, og hvis du som ældre ikke længere har kræfterne til at vedligeholde et hus. 

En anden stor fordel er, at du kan få en lejebolig, der er skræddersyet til dine behov. Det er langt fra altid, at du kan købe en bolig, der bare passer perfekt til din måde at leve på fra start af. Hvis du er studerende, har du mulighed for at bo i en ungdomsbolig. Det er små billige boliger, hvor du har alt, hvad du skal bruge. De er oplagte for dig, der ikke ønsker at bo på kollegium. 

Er du kommet op i årene, kan du i stedet vælge at bo i en ældrebolig. Det er en bolig, der er særligt tilpasset til de behov, du får, når du bliver ældre. Det er for eksempel i forhold til, at det skal være nemt at komme rundt. Når du vælger en ældrebolig, kan du blive boende i din bolig i meget længere tid.