Måske har du aldrig før tænkt på solcreme som et skønhedsprodukt. Men faktisk er solcreme måske det produkt, som hjælper dig skønhed allerbedst på vej, og som hjælper dig med at bevare hudens ungdommelige spændstighed og glød.

Hvis du udsætter huden på din krop og i dit ansigt for mange timers sol på daglig basis vil den nemlig uvægerligt tage skade. Selv om solens lys har mange gode egenskaber når det handler om vores sundhed – for eksempel dannelse af D vitamin i huden – kan de skarpe UV stråler virke direkte ødelæggende på hudens struktur.

Du risikerer at skade din hud på permanent basis hvis du ikke beskytter den mod solens stråler. Blandt de mest almindelige former for sol skader er forandringer i hudens pigment som giver brune pletter i huden.

Dernæst kommer udtørring af huden hvilket medfører linjer og rynker som får dig til at se ældre ud end du er. Sol lyset nedbryder kollagen i huden hvilket gør den slap og uelastisk. Og endelig øger du din risiko for at udvikle dødelig hudkræft hvis du ikke beskytter din hud mod de nedbrydende UV stråler.

Brug solcreme hver dag

Du forbinder sikkert mestendels solcreme med ferier under fremmede – og meget varmere – himmelstrøg. Solen kan dog sagtens være lige så skarp, og UV indekset lige så højt, herhjemme – især i højsommeren.

Derfor er det vigtigt at du bruger solcreme med en høj beskyttelses faktor, også når du befinder dig i Danmark. Du bør som minimum anvende faktor 30. Og solbader du i lang tid ad gangen bør du med jævne mellemrum påføre solcreme med en UV beskyttelses faktor på 50.

Hvor finder jeg god solcreme online?

Hos Smør Dig Ind finder du gode sol produkter fra det anerkendte brand Australian Gold. Du kan se det store udvalg af solcreme og aftersun produkter på https://smoerdigind.dk/