Når du vælger at alliere dig med en erfaren bedemand i forbindelse med en begravelse eller med et bisættelses arrangement, får du ikke alene god og kyndig hjælp til de mange praktiske gøremål, som hidrører herfra. Du får også en sparring partner, som kan hjælpe dig med at realisere de idéer, du selv har til begravelsen eller bisættelsen, samt den afdødes sidste ønsker til samme. Du får hjælp og støtte fra en person, som på baggrund af sin erfaring og ekspertise kan give dig de bedste råd og den mest nyttige vejledning, og som til hver en tid vil behandle dig og de andre efterlevende med diskretion, respekt og empati.

Dertil kommer, at en bedemand, som residerer i det område, i hvilket den afdøde var bosat, vil kunne være behjælpelig med alle aspekter, som vedrører lokal samfundet. For eksempel vil en bedemand typisk have god kontakt til præsten i den kirke, hvorfra bisættelsen skal foregå, og til samtlige gæstgiverier og kroer, på hvilke det kan blive aktuelt at afholde gravøl eller anden form for mindehøjtidelighed.

Hvori består bedemandens opgaver?

Bedemanden hjælper først og fremmest med de praktiske aspekter af et dødsfald – for eksempel at klargøre den afdøde, iføre vedkommende ligklæder, og lægge ham eller hende i den kiste, som bedemanden også fremskaffer. Dertil kommer transport fra hjemmet til kapellet og fra kapellet til kirken – eller andet begravelses sted.

Bedemanden kan nemlig også sagtens være behjælpelig, hvis der ikke ønskes kirkelig begravelse, for eksempel i tilfælde af at den afdøde tilhørte et andet trossamfund, eller slet og ret ønskede sig en verdslig eller humanistisk bisættelse. Bedemanden hjælper også gerne med indkøb af gravsten, indrykning af dødsannonce, og booking af lokaler til afholdelse af afskeds ceremoni.

Du kan læse meget mere om, hvorledes din bedemand kan hjælpe dig, på krabbes.dk