Så bor du der i Nordjylland, hvor du længe har passet dig selv uden de store forstyrrelser, men pludselig skal der være byggeri i Hjørring, hvor du netop bor.

Du havde dog ikke undersøgt forud, at der skulle være byggeri, så det kommer virkelig bag på dig – og det larmer.

Og larmen fortsætter også, når du er hjemme fra arbejde, nogle gange skal de endda arbejde om natten og i weekenden for at nå en deadline!

Der er ingen grund til at klage til kommunen, som har bestilt arbejdet, for du kan se, at byggeriet var varslet, så det er bare dig, der ikke har været opmærksom nok.

Men det ændrer jo ikke på støjen, så hvad gør du nu for at affinde dig med det bedst muligt?

Det kan du heldigvis gøre på forskellige måder.

Find ro i sjælen med det byggeri

Der er heldigvis tale om et enkeltstående arbejde og ikke noget, som kommer til at gentagne sig foreløbigt, så du har ikke bosat dig i et byggeområde, hvorfor man ikke behøver at flytte.

Derfor kan man som det første undersøge, hvornår den deadline for det færdige projekt skal stå, så man har en ende at se frem til – og så kan man derefter klage, hvis det fortsætter.

Om natten skal man måske sove med ørepropper i og skærme mere af for lys fra det arbejdende folk, og selvom det er irriterende, skal man huske på, at der nu er en nat mindre med de forstyrrelser.

Bliv også lidt venner med håndværkerne, for hvis du for eksempel skal holde havefest en dag, så kan du høre dem ad, om de gider slutte lidt tidligere den dag med arbejdet.

Det er jo ikke deres skyld, at der skal arbejdes, for de udfører bare deres job, men måske kan du høre, om det er muligt for dem at larme mindre eller larme mest om dagen end om natten med videre.