gulvafslibning

Gode råd om træslibning

Gode råd om træslibning

Hvis du har et slidt og grimt trægulv, kan en gulvafslibning fra Gulvkanonen eller et andet gulvslibningsfirma være svaret for dig. En gulvafslibning er nødvendig, når du er begyndt at få ridser i gulvet, eller lakken er blevet slidt væk. Du skal dog ikke slibe dit gulv i tide og utide, da gulvet vil blive tyndere og tyndere hver gang. Det er derfor også en fordel at slibe det frem for at høvle det, da det mindsker slid af gulvet. Derefter vil du skulle vælge overfladebehandling, og det valg afhænger meget af dit gulv, men også dine æstetiske ønsker.

Forberedelse inden du skal slibe gulvet

Først og fremmest så bør du, hvis du kan, fjerne møblerne fra rummet eller rummene, der skal slibes. Det gør det nemmere at komme til, og gør at hele gulvet bliver slebet og dine håndværkere skal ikke rykke rundt på ting for at komme til. Hvis ikke det kan lade sig gøre, kan du købe afdækningsplast og dække møbler til, for selvom der er sug i de fleste maskiner, så vil der komme noget støv ud i rummet.

Du skal ikke gøre meget ift. forberedelse af gulvet. Du behøver hverken at støvsuge eller vaske det, men bør feje så der ikke ligger små partikler, som kan ødelægge maskinen. Har du huller i dit trægulv, du kan vil have fikset, bør du gøre det på forhånd også.

Sådan tjekker du at det er gjort ordenligt

Uanset om du har gjort det selv eller har brugt en professionel, så er det vigtigt, at du kan vurdere om slibningen er gjort ordenligt, inden du får gulvet efterbehandlet. Du bør derfor være opmærksom på, om gulvet er en ensartet og jævn overflade og at den gamle efterbehandling er væk, så du står tilbage med rent træ. Derudover vil du jo også gerne sikre dig, at der ikke er synlige mærker og ridser.