Når du køber bolig, bør du altid have en boligadvokat ved hånden. Det er ikke nok blot at forlade sig på ejendomsmægleren. En ejendomsmægler tjener sine penge på at sælge boliger og er ikke, som navnet måske kunne antyde, en uvildig formidler af huse og lejligheder. Det betyder at ejendomsmægleren primært er sælger – og dermed sælgers mand.

Således skal du selv sørge for at sikre dig uvildig rådgivning i forbindelse med køb af bolig. Ellers risikerer du at købe katten i sækken, hvilket kan have grumme økonomiske følger for dig og din familie. Derfor er det vigtigt at du får hjælp fra en dygtig boligadvokat inden du skriver endeligt under på købsaftalen.

En boligadvokat vil kunne hjælpe dig med at få styr på diverse formalia og sørge for at samtlige dokumenter som hidrører fra boligen og handelen bliver gennemlæst på behørig vis. På den måde kan du sikre at du ikke selv overser vigtige forhold som kan have indflydelse på boligens – og dermed din – fremtidige økonomi. Og så undgår du at familiens bolig drømme udvikler sig til mareridt i fremtiden.

Få hjælp til familieoverdragelse af bolig

Skulle du på et senere tidspunkt ønske at overdrage boligen til et familie medlem – for eksempel et af dine børn – kommer din boligadvokat atter på banen.

Det er en rigtig god idé at overlade det juridiske og papir arbejdet i forbindelse med familieoverdragelse til en boligadvokat. Der gælder nemlig helt særlige regler og bestemmelser i denne situation. Hvis du sørger for at gøre brug af disse er der penge at spare for såvel dig selv som for dit barn.

Derfor er det smart at lade en boligadvokat forestå opgaven med at overdragelsen til at glide glat. Og så hjælper boligadvokaten samtidig med opdatering og tinglysning af det til boligen hørende skøde.

Læs mere på eBoligadvokat.dk.