Når det bliver forår, og havemøblerne skal stilles frem på ny, bliver det tydeligt hvor hårdt terrassens fliser har lidt i løbet af årene. Måske har du iagttaget blomster formede pletter i hvide, grønne eller sorte nuancer, som er skudt frem på dine før så pæne og ensartede fliser.

Der er dog ikke tale om blomster, men om en type lav, som er en slags mikroorganisme. Det særlige ved lav er dog, at det ikke er én, men hele to organismer, som lever sammen i symbiose, nemlig grøn- eller blågrøn alger og så en svamp. Den type lav, du ser udfolde sig på dine terrasse fliser og måske på stenene i haven, kaldes for flisepest. For når først den har inficeret dine fliser, er den svær at komme af med. du kan lige så godt glemme alt om at skrubbe eller skrabe flisepest væk. Der skal andre boller på suppen – helst i form af professionel hjælp.

Hvem kan hjælpe mig med at fjerne flisepest?

Du bør ikke selv give dig i kast med fjernelse af flisepest ved hjælp af en højtryksspuler, som mange mennesker ellers gør. Du kan risikere at udrette store skader på din flise belægning. Hver enkelt flise kan tage skade af det høje vandtryk, som kan slide den hårde, brændte overflade (den såkaldte skal) helt bort, så flisen efterlades blottet og porøs. Den er således mere udsat for såvel de danske vejrlig som for nye angreb af flisepest og alger. Og så er du faktisk lige vidt.

I stedet bør du kontakte et professionel alge bekæmpelses firma – for eksempel Algebekæmperen. Når du lade Algebekæmperen fjerne alger og flisepest fra dine fliser og havesten, foregår det ved anvendelse af udelukkende professionelle materialer og ditto udstyr.

Du kan læse meget mere, og kontakte Algebekæmperen, via hjemmesiden algebekaemperen.dk