Det er helt forståeligt, at du indvender ved denne overskrift og siger, at du altså ikke har hjemme i Aalborg, men at du altså oprinder fra en anden by; medmindre du selvfølgelig allerede kommer fra denne nordjyske by – så er du allerede hjemme, kan man sige, og så synes du nok, det var pudsigt, at denne artikel ramte så perfekt.

Men vi mener sådan set ikke, hvor du kommer fra, men at du ved et besøg i Aalborg vil finde ud af, at du faktisk kan fornemme, at det her er den rette by for dig, dit andet hjem, og måske vil du pludselig ikke tilbage til der, hvor du har bopæls-registrering.

Sådan kan vi sagtens sætte os ind i, at man har det, for der er bare noget i luften og noget i vandet i denne by, der befinder sig ved Limfjorden og deler Jylland i to med resten af kroppen og den såkaldte “hat”, som man kalder de to dele af Jylland for.

Du kan jo bare se på Djursland, det er næsen, og Samsø er dråben fra næsen!

Men nok om, hvad Danmark kan ligne, for hvis du er studerende, så er Aalborg især byen for dig!

Du er endnu ikke bundet af forpligtelser, andet end at gennemføre dit studie, så du kan til fulde udnytte de billige studieboliger, uddannelsesmulighederne og den offentlige transport til og fra studiet og hjemmet fuldt ud.

Nattelivet kalder på dig i Jomfru Ane Gade, men du kan stadig slappe af med morgenbrød dagen efter fra din nye favoritbager nede på hjørnet, som du er kommet på fornavn med.

Der er nemlig noget om snakken, når man siger, at Aalborg er en billig studieby, om det så drejer sig om selve uddannelsen eller alle de andre fornødenheder omkring det fra at handle, transportere og leve i denne by.