dør

Der er en fordel ved at given en nøgle til døren

Der er en fordel ved at given en nøgle til døren

advertorial

Alle hjem har jo en hoveddør. Der skal nok findes nogle undtagelser ved virkelig fattige hjem eller de hjem, der er under sydens sol det meste af tiden, så der skal gennemtræk til for at køle det ned, men i hvert fald herhjemme har langt, langt de fleste huse en hoveddør.

Det er da muligt, at sådan nogle hoveddøre kan være den her slags, selvom man mere ser dem brugt som udedøre: https://klarwindows.co.uk/external-doors 

Og hvis man er flere under samme tag, så giver man nok en hovednøgle til familiens medlemmer, så man kan komme ind, når der ikke er andre hjemme. Stort set alle undtagen små babyer og kæledyrene får sådan en hovednøgle, så de altid kan komme ind.

De får så nok også at vide, at de ikke skal dele den nøgle med andre, medmindre de har fået lov til det.

Men det kan være et smart træk at give sådan en hovednøgle til en person, der ikke er en del af hjemmet.

dør

Giv nøglen til døren til naboen eller lignende

Og det behøver ikke bare være et overdrag i en kort periode, hvor man er på ferie, hvor man skal have naboen til at tømme postkassen, fordre katten og vande blomsterne.

Det kan jo også være, hvis man ikke er hjemme, og man pludselig skal have tjekket noget derhjemme. Så er det godt, at naboen eller en anden, der er tæt på ens hjem, kan gøre det.

Andre gange kan det være naboen selv, der ser, at der foregår noget mistænkeligt i hjemmet, hvorfor man tror, der kan være indbrud, og man kan ikke få fat i beboerne over telefonen.

Her kan det blive en redning, at man lige har mulighed for at gå derover at tjekke efter.

Selvfølgelig skal man dog overdrage den nøgle til en, som man stoler på.