parfume

Brug parfume med omhu og omtanke

Brug parfume med omhu og omtanke

Parfume er faktisk ikke en ny opfindelse.

Hvis man skal være helt nøgtern, er parfume faktisk noget, som mennesker altid har brugt, selvom det nok har foregået ubevidst til at starte med.

Sandsynligvis har vi mennesker taget idéen til os ved at se, betragte og erfare det fra andre dyr, der ofte udskiller dufte og/eller mænger sig i blomster eller ekskrementer for at øge en stærkere odør på sig, så de kan tiltrække sig en mage i parrings-sæsonen.

Dette sker både for den mandlige og den kvindelige part af racen, selvom man i moderne tid forbinder parfumen med kvinder, mens mænd bruger deodorant eller roll-on-deo eller spray af en art.

Det er faktisk først i løbet af de sidste par hundrede år – hvilket ikke er meget taget i betragtning, hvor længe mennesket som helhed har brugt parfumelignende metoder – at brugen af sammensat parfume til formålet at dufte specifikt af noget og lave variationer heraf blev en industri.

Noget parfume er mere eftertragtet end andet, hvor noget bliver lavet i et begrænset oplag af kendte designere og parfumeskabere, hvor der virkelig er eksklusivitet i at eje en bestemt, måske endda nummeret, parfume fra en bestemt udvikler.

Andet parfume bliver “bare” lavet på samlebånd og er ikke lige så dyrt at erhverve, men heller ikke lige så særegent at ligge inde med og bruge.

Dette hænger også ofte sammen med, hvor meget man som person gør ud af, hvilken duft man vil have omkring sig. 

For nogle personer har de et udvalg til særlig lejligheder, mens de bruger noget mere billigt og almindeligt til hverdag.

Andre mennesker vil egentlig bare sørge for, at de ikke lugter dårligt eller af dem selv, når de forlader deres bolig, og man taler jo ligefrem om et “truckerbad”, hvor man bare bruger lidt parfume eller deodorant, når man ikke har tid nok til at komme i bad.

Dog skal man bruge parfumen med omhu, for hvis du ifører dig for meget, kan det blive for meget at snuse til.

Se Sephoras store udvalg af parfume.